Környezetfizikai Laboratóriumi Gyakorlatok

III. éves BSc Környezettan szakos hallgatók számára

Valid HTML 4.01 Transitional
Valid CSS3
Creative Commons License
 67335
CsM

Hirdetmények

Előzetes beosztás

Elkészült az előzetes beosztás, megtekinthető az atomlab.elte.hu/kfiz oldalon, illetve itt, a Beosztás menüpontban is. Fontos kiemelni, hogy a harmadik mérés időpontja egy másik tárgy kirándulásával való ütközés miatt november 8. lett, 15-e helyett.

Nagy ZH eredmények, első forduló

Megvannak a nagy ZH eredményei, az Eredmények menüpont alatt olvashatóak, illetve az atomlab.elte.hu/kfiz oldalra is felkerülnek nemsokára. Végül10%-kal lejjebb vittem a ponthatárokat, így 40%-tól lett kettes, 50%-tól hármas, és így tovább. A százalékok eloszlása az alábbi volt:
Nagy ZH százalékainak eloszlása
--> Akinek az Eredmények oldalon látható táblázatban a Neptun kódja mellett "pótZH" szerepel, az szerdán a megadott időpontban próbálkozhat újból.

ZH

A negyedik oktatási héten pénteken írjuk a ZH-t. 30 kérdés lesz (és 50 perc lesz rá), ebből kell 40%-ot elérni. A további jegy-határok sorban 50% (3), 60% (4) és 70% (5). Akinek nem sikerül a 40%, az még egyszer próbálkozhat, de október 9-én indulnak a mérések minden bizonnyal, ezért még az előtt kell a pót ZH-ra sort keríteni. A kérdéseket lényegében az egyes méréseknél megadott ellenőrző kérdésekből választjuk ki (bár apró eltérések elképzelhetőek), úgyhogy ennek megfelelően készüljetek.

Félévkezdet, labormegbeszélés, időbeosztás

A tárgy gyenge előfeltétele a Bevezetés a fizikába II. előadás, illetve a Környezetfizika előadás.
A kurzus a 2016/17 tanév I. félévében szeptember 11-én, hétfőn 12.15-kor indul a Déli Tömb 0-817 Dudich Endre teremben.
A félév első négy hetében bevezető előadások lesznek (12.15-15.45 között), amelyeken a részvétel kötelező, és ezek anyagából ZH-t írunk október 2-án.
A második oktatási héten tűz- és sugárvédelmi oktatásra is sor kerül majd, az ezen való részvétel nélkül a laborokba való belépés tilos.
Aki a ZH-n megfelelően teljesít, az vehet majd részt a méréseken (és a ZH jegye a félév végi jegybe is beleszámít). Szintén a félév elején négyes mérőcsoportokat kell majd létrehozni.
Az ZH után következő nyolc héten mindenki kéthetente vesz részt méréseken, heti két órában. A félév ennek megfelelő beosztása a beosztás menüpontban olvasható.
Várhatóan csak 'a' és 'b' típusú csoportok lesznek, amelyek 12-14 ill. 14-16 között végzik a méréseiket. Az utolsó héten pótmérés tartására lesz lehetőség. Fontos továbbá, hogy az első négy héten 12-16 között az előadásokon kötelező a megjelenés.ELTE Atomfizikai Tanszék
1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A
Email: csanad at elte hu