Környezetfizikai Laboratóriumi Gyakorlatok

III. éves BSc Környezettan szakos hallgatók számára

Valid HTML 4.01 Transitional
Valid CSS3
Creative Commons License
 82246
CsM

Hirdetmények

Újdonságok

A 2020/2021-es tanévben a félév első négy hetére tömbösítettük a méréseket, ennek megfelelően a jegyzőkönyveket a félév hátralévő részében kell megírni.
A 2018/2019-es tanévben várhatóan változik a beosztás és a mérések menete, ezért mindenkit kérünk a személyes konzultáción való megjelenésre.

Korábbi hirdetmények (a 2017/18 tanévig)

Előzetes beosztás

Elkészült az előzetes beosztás, megtekinthető az atomlab.elte.hu/kfiz oldalon, illetve itt, a Beosztás menüpontban is. Fontos kiemelni, hogy a harmadik mérés időpontja egy másik tárgy kirándulásával való ütközés miatt november 8. lett, 15-e helyett.

Nagy ZH eredmények, első forduló

Megvannak a nagy ZH eredményei, az Eredmények menüpont alatt olvashatóak, illetve az atomlab.elte.hu/kfiz oldalra is felkerülnek nemsokára. Végül10%-kal lejjebb vittem a ponthatárokat, így 40%-tól lett kettes, 50%-tól hármas, és így tovább. A százalékok eloszlása az alábbi volt:
Nagy ZH százalékainak eloszlása
--> Akinek az Eredmények oldalon látható táblázatban a Neptun kódja mellett "pótZH" szerepel, az szerdán a megadott időpontban próbálkozhat újból.

ZH

A negyedik oktatási héten pénteken írjuk a ZH-t. 30 kérdés lesz (és 50 perc lesz rá), ebből kell 40%-ot elérni. A további jegy-határok sorban 50% (3), 60% (4) és 70% (5). Akinek nem sikerül a 40%, az még egyszer próbálkozhat, de október 9-én indulnak a mérések minden bizonnyal, ezért még az előtt kell a pót ZH-ra sort keríteni. A kérdéseket lényegében az egyes méréseknél megadott ellenőrző kérdésekből választjuk ki (bár apró eltérések elképzelhetőek), úgyhogy ennek megfelelően készüljetek.

Félévkezdet, labormegbeszélés, időbeosztás

A tárgy gyenge előfeltétele a Bevezetés a fizikába II. előadás, illetve a Környezetfizika előadás.
A kurzus a 2016/17 tanév I. félévében szeptember 11-én, hétfőn 12.15-kor indul a Déli Tömb 0-817 Dudich Endre teremben.
A félév első négy hetében bevezető előadások lesznek (12.15-15.45 között), amelyeken a részvétel kötelező, és ezek anyagából ZH-t írunk október 2-án.
A második oktatási héten tűz- és sugárvédelmi oktatásra is sor kerül majd, az ezen való részvétel nélkül a laborokba való belépés tilos.
Aki a ZH-n megfelelően teljesít, az vehet majd részt a méréseken (és a ZH jegye a félév végi jegybe is beleszámít). Szintén a félév elején négyes mérőcsoportokat kell majd létrehozni.
Az ZH után következő nyolc héten mindenki kéthetente vesz részt méréseken, heti két órában. A félév ennek megfelelő beosztása a beosztás menüpontban olvasható.
Várhatóan csak 'a' és 'b' típusú csoportok lesznek, amelyek 12-14 ill. 14-16 között végzik a méréseiket. Az utolsó héten pótmérés tartására lesz lehetőség. Fontos továbbá, hogy az első négy héten 12-16 között az előadásokon kötelező a megjelenés.ELTE Atomfizikai Tanszék
1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A
Email: csanad at elte hu